• Bio-Vita
  • Bio-Vita

Najčešća pitanja

Da li su vaši proizvodi makrobiotički proizvodi?

Iako u sastav naših proizvoda ulaze gotovo svi sastojci koji se koriste i u makrobiotičkoj ishrani (integralne žitarice, sveže i sušeno voće, povrće, tofu sir, alge…) ne možemo reći da se striktno radi o makrobiotičkim proizvodima.

Da li ih mogu koristiti vegeterijanci i vegani?

Nijedan naš proizvod ne sadrži sastojke životinjskog porekla te ih slobodno mogu koristiti kako vegeterijanci, tako i vegani.

Da li su sto posto posni?

Pošto ne sadrže nijedan sastojak životinjskog porekla, svi naši proizvodi su potpuno posni. Preporučujemo ih za vreme posta jer pružaju izbalansiran obrok koji će sprečiti deficit hranljivih materija koji može dovesti do poremećaja zdravstvenog stanja, posebno u periodu dugotrajnog posta.

Da li su vaši kolači namenjeni isključivo dijabetičarima?

S obzirom na kvalitet i izbor sastojaka (integralno brašno, fruktoza) naše proizvode mogu koristiti i osobe sa određenim zdravstvenim tegobama kao što su, na primer, dijabetičari. Ali naravno da nisu namenjeni isključivo njima. Bio Vita proizvodi su namenjeni svima koji u cilju unapređenja svog zdravlja žele zdraviji obrok.

Da li proizvode mogu koristiti i deca?

Recepture i način pripreme su pažljivo osmišljeni tako da budu privlačni i deci. Izrađeni su od prirodnih ne prerađenih sastojaka kao što su voće, povrće, žitarice, semenke...  Naši proizvodi ne sadrže belo brašno, rafinisani šećer ni aditive, dakle sve ono čega su prepuni svi industrijski slatkiši.
Zdraviji sendviči bez uobičajenih suhomesnatih proizvoda i ostalih sastojaka bogatih zasićenim mastima pružiće deci kvalitetan i ukusan obrok. Preporučujemo ih kao zdrav doručak ili užinu. Nakon toga predlažemo neki od kolača. Ne uskraćujte deci slatkiše, samo im ponudite zdraviju varijantu.
Naviknite ih od samog početka na kvalitetne slatkiše blagog i prirodnog ukusa.

Da li proizvodi sadrže hidrogenizovane masti?

Prateći najnovija saznanja iz oblasti  nutricionizma koja ukazuju na veliku štetnost hidrogenizovanih masti na zdravlje, prilikom izrade kolača ali i svih drugih proizvoda nismo koristili ni najmanju količinu hidrogenizovanih masti. Umesto njih upotrebljavamo kvalitetna hladno ceđena ulja.

Da li proizvode mogu da koriste osobe koje su na redukcionoj dijeti?


Da bi redukciona dijeta bila uspešna potrebno je voditi računa o sledećem: kvalitetu i vrsti namirnica, načinu pripreme i količini.
Naši proizvodi sadrže složene ugljene hidrate koji potiču od integralnog brašna, voća i povrća. Sadrže i male količine masti i kvalitetne belančevine poreklom iz sojinih proizvoda. Ovakav sastav proizvoda omogućava dugotrajni osećaj sitosti, čime se sprečavaju napadi gladi i neumereno konzumiranje hrane. Vodili smo računa i o načinu pripreme. U sastav naših proizvoda ulaze sveže, pečene ili barene namirnice, tako da ne postoji opasnost od viška masti a samim tim ni kalorija.
Naravno i najzdraviji proizvodi se moraju upotrebljavati u ograničenim količinama. Zdraviji sastojci ne podrazumevaju obavezno i manji broj kalorija. O tome svakako morate voditi računa posebno ako ste na redukcionoj dijeti. Savete i sva pitanja vezana za ovu temu možete dobiti i od našeg nutricioniste.
 

 

  • BEZ ADITIVA I KONZERVANSA
  • BEZ BELOG ŠEĆERA
  • BEZ SASTOJAKA ŽIVOTINJSKOG POREKLA

POTRAŽITE U PRODAVNICAMA ZDRAVE HRANE

Preuzmite reklamni letak